Υποστήριξη

Πελατών

Εγγύηση

Κατασκευής

Ποιότητα

Υλικών

  • Χουμεριανός Ο.Ε, Μαλάδες, 71500, Ηράκλειο Κρήτης
  • 2810 881 312

Υποστήριξη

Πελατών

Εγγύηση

Κατασκευής

Ποιότητα

Υλικών

ΕΤΑΙΡΙΑ

H εταιρία – Ιστορία.

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα το 1910 το πρώτο μηχανουργείο λειτούργησε στην πόλη του Ηρακλείου (Χανιώπορτα), από την οικογένεια Χουμεριανού. Mε τα τότε υπάρχοντα και υποτυπώδη τεχνικά μέσα σ’ αυτό το μηχανουργείο η οικογένεια Χουμεριανού κατασκεύαζε και εγκαθιστούσε γεννήτριες ηλεκτρικού, μηχανήματα παραγωγής λαδιού για τις πρώτες φάμπρικες, αλλά και αγροτικά μηχανήματα. Το μηχανουργείο διατηρήθηκε στη θέση αυτή μέχρι τον Μάιο του 1941 όπου καταστράφηκε από τους Γερμανούς φοβούμενοι πως τόσο η τεχνογνωσία των ανθρώπων όσο και τα υλικά που είχαν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της σε βάρος τους αντίστασης. Η οικογένεια υποχρεώθηκε σε καταναγκαστική εργασία στη σημερινή περιοχή του Τάλως σε Γερμανικό εργοτάξιο και το 1945 επαναλειτούργησε με το πολεμικό υλικό να αποτελεί πρώτη ύλη για ένα νέο παραγωγικό μηχανισμό σε νέο χώρο.

Η ευρηματικότητα του Μίλτου Χουμεριανού προέκυψε από την ανάγκη του σαν παιδί να δημιουργήσει χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα μέσα. Με την ολοκλήρωση των σπουδών από τη δεκαετία του 1970 οι κατασκευές μηχανημάτων αποτέλεσαν την κύρια εργασία του η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα μαζί με τους γιούς του Αλέξανδρο και Μιλτιάδη. Ο Αλέξανδρος Χουμεριανός, από το 2002 που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Γλασκόβη είναι δραστήριο στέλεχος της επιχείρησης και μαζί με τον Μιλτιάδη με εξειδίκευση στο σχεδιασμό μηχανημάτων ασχολούνται με τις κατασκευές μηχανημάτων που προσφέρουν οικολογικές και οικονομικές λύσεις τόσο στην οικιακή όσο και στην επαγγελματική χρήση.

Η εμπειρία μας στην κατασκευή λεβήτων εναλλασσόμενης καύσης μετράει πάνω από 50 χρόνια και η επιχείρηση αποτελεί την πιο εξειδικευμένη στην Κρήτη και μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

Εκπαίδευση

Η επιχείρηση Α&Μ Χουμεριανός επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση των στελεχών της μέσω της παρακολούθησης διεθνών εκθέσεων και σεμιναρίων σε εταιρίες του εξωτερικού. Παράλληλα ενδιαφέρεται ώστε η γνώση και η εμπειρία να μεταδίδεται στις νεότερες γενιές γι’ αυτό και από το 2010 έχει ιδρύσει τη μόνιμη εκπαιδευτική έκθεση ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στο Ηράκλειο.

Δείτε πληροφορίες:

www.aktisaeliou.com

Top