Η εταιρεία μας είναι η πρώτη στην Ελλάδα που κατασκεύασε το μηχάνημα γυαλίσματος και αποστείρωσης μαχαιροπήρουνων.

H ALMI-20 στεγνώνει, γυαλίζει και αποστειρώνει τα μαχαιροπήρουνα μετά από την πλύση τους. Αυτή η απαραίτητη διαδικασία στη μαζική εστίαση, μέχρι σήμερα συχνά γίνεται χειρονακτικά και είναι ιδιαίτερα δαπανηρή σε χρόνο και σε χρήματα, ενώ με τη χρήση της συγκεκριμένης μηχανής εξοικονομούνται και τα δυο. Αποτελεί μια σημαντική και έξυπνη επένδυση για τους χώρους εστίασης καθώς εγγυάται υψηλή και σταθερή ποιότητα φινιρίσματος βελτιώνοντας την εικόνα του εστιατορίου.

Η ALMI-20 λειτουργεί με τεχνολογία inverter και έχει παραγωγική ικανότητα επεξεργασίας μέχρι 10000 σκεύη ανά ώρα. Διαθέτει ηλεκτρονικό εγκέφαλο που ρυθμίζει την ταχύτητα εξόδου των μαχαιροπήρουνων ανάλογα με την ποιότητα που θέλει να δώσει ο εκάστοτε χρήστης. Επιπλέον, διασφαλίζεται η ορθή και ασφαλής λειτουργία του κινητήρα και μειώνονται οι πιθανότητες βλάβης.  Με το ακαριαίο σταμάτημα της μηχανής αποφεύγεται η περιττή καταπόνηση της. Τέλος υπάρχει ενσωματωμένο ρελέ διαρροής στο μηχάνημα την ασφάλεια του χρήστη αλλά και για αποφυγή τυχόν προβλημάτων στον κεντρικό πίνακα της κουζίνας σε περίπτωση διαρροής ρεύματος.

Η ποσότητα του φυτικού υλικού που χρειάζεται η μηχανή για να λειτουργήσει είναι 10 lt.  Τα βρεγμένα μαχαιροπήρουνα μετά την πλύση τους εισάγονται, στο μηχάνημα, και ξεκινούν μια ελικοειδή πορεία μέσα στο φυτικό υλικό το οποίο πάλλεται και ταυτόχρονα θερμαίνεται.

Η απορροφητικότητα, η παλμική κίνηση και η θερμοκρασία του υλικού προκαλούν το συνεχές στέγνωμα και γυάλισμα των μαχαιροπήρουνων. Προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και η οδηγία 93/43/EWG ΕΕ πριν την έξοδό τους από το μηχάνημα τα μαχαιροπήρουνα περνούν από ένα τούνελ, εφοδιασμένο με UVC που τα αποστειρώνει μαζί με το φυτικό υλικό. Είναι πολύ αξιόπιστο μηχάνημα, δεν πιάνει πολύ χώρο και απασχολεί ένα μόνο άτομο κατά τη λειτουργία του. Είναι γρήγορο, και ελευθερώνει το ανθρώπινο δυναμικό που μέχρι σήμερα διενεργούσε χειρονακτικά αυτή την εργασία δίνοντας την ευκαιρία να αξιοποιηθεί σε πιο παραγωγικές εργασίες.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Διαστάσεις:
Ύψος 92 cm
Πλάτος 62 cm
Mήκος 54 cm
Ισχύς
1100 W
Voltage
220V / 50Hz
Παραγωγή
8000-10000 κομμάτια σκεύη/ώρα